Sri Vasudeva

Sri Vasudeva is de oprichter en spirituele leider van Blue Star Trinidad & Tobago en de inspiratiebron voor de Blue Star-centra in Canada, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Ierland, Jamaica, Nederland, Roemenië en de Verenigde Staten. Hij is schrijver van verschillende boeken, waaronder Zoek het Zelf in je, In Wezen ben je vrij, You are the Light en The Self as a Leader. Zijn lezingen, meditaties en workshops laten altijd een diepe indruk achter.

Zoektocht

Sri Vasudeva is op 14 augustus 1954 geboren in Trinidad, Midden-Amerika. Op 21-jarige leeftijd reisde hij naar India omdat hij zich realiseerde dat wat hij zocht – onvoorwaardelijke liefde en blijvend geluk – niet te vinden was in boeken en het Westerse onderwijs. In de ashram van Sri Baghavan Muktananda ontwaakte een diepe kracht in hemzelf. Voor het eerst voelde hij liefde van binnenuit stromen. Geïnspireerd keerde hij terug naar Trinidad & Tobago en wijdde zich aan een intensieve spirituele discipline. Drie jaar later, in 1978, bereikte hij na een periode van veertig dagen met diepe spirituele ervaringen een staat van totale innerlijke vrede.

“His goals were now to serve with love and not for self-gain, and to work towards awakening consciousness and energy at both individual and societal levels.”

Ontwikkelen van bewustzijn

Als verlicht man ging hij alsnog naar de universiteit. Hij behaalde een graad in werktuigbouwkunde, waarna hij verschillende jaren diverse managementfuncties bekleedde. Maar zijn missie lag elders. Sinds 1993 wijd hij via de Blue Star organisatie zijn leven aan het ontwikkelen van het bewustzijn van mensen. Sri Vasudeva geeft workshops en lezingen over de hele wereld. Met zijn universele en niet aan religie gebonden lessen en door een inspirerend voorbeeld te zijn, laat hij ons zien wie wij werkelijk zijn. Zijn leer is gericht op het ontwikkelen van het bewustzijn op alle niveaus van zijn: fysiek, mentaal, emotioneel, intellectueel, sociaal en spiritueel.

Kijk hier voor video’s met Sri Vasudeva.

Sri Vasudeva op 23-jarige leeftijd, tijdens een bezoek aan de Sri Gurudev Ashram in Ganeshpuri, India.

Sri Vasudeva zit voor een gele Poui boom, een krachtig symbool voor de 40 dagen periode aangezien het in bloei komt tijdens de start van deze jaarlijkse retreat.