't Zonnehuis

Blue Star Holland is gevestigd in 't Zonnehuis in Loenen (Veluwe). Vanuit deze prachtige, aan de rand van de bossen gelegen locatie worden veel Blue Star activiteiten georganiseerd en ontwikkeld. Naast dit nationale centrum, zijn er verspreid over Nederland vele lokale Blue Star Centra actief.

't Zonnehuis is de thuislocatie van Blue Star Holland. De oprichters van Blue Star Holland - Ed/Vyasa en Shankari Verhoeff - zochten jarenlang naar een locatie die voldeed aan hun wensen: een gebouw met karakter, in de natuur, rustig en centraal gelegen. Dit en meer vonden ze in 't Zonnehuis in Loenen, aan de rand van de Veluwe.

Bij de verbouwing is dicht bij de natuur gebleven. Waar mogelijk zijn natuurlijke materialen gebruikt. Meest zichtbaar en kenmerkend is het gebruik van leem. Wanden, plafonds, ornamenten en zelfs lampen zijn in vloeiende vormen uit dit aardse materiaal opgetrokken. Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en zachte kleuren, voelen mensen zich warm ontvangen. De bosrijke omgeving draagt hier verder aan bij. Dit alles leidt tot een prettige en informele sfeer, waarin mensen zich open stellen en tot nieuwe inzichten komen. 't Zonnehuis is een inspirerende plek voor persoonlijke groei en innerlijke rust, waarbij spiritualiteit als leidraad dient. 

Seva

Bij spiritualiteit denk je niet direct aan schoonmaken of vegen. Toch kunnen ook deze dagelijkse bezigheden een Seva is our gift to the world each day.
- Sri Vasudeva
belangrijke functie in je persoonlijke ontwikkeling hebben.Seva is de Sanskriet benaming voor selfless service, ofwel dienst aan de gemeenschap. Het staat voor het delen van je tijd, liefde, talent en energie, zonder er iets voor terug te verlangen. Seva, ook wel werkmeditatie genoemd, is goed voor de gemeenschap maar ook voor de morele 'uplifting' van de persoon die de seva verricht. Het biedt op een uiterst praktische wijze, tijdens het verrichten van alledaagse werkzaamheden, de mogelijkheid tot zelfonderzoek. Zo slaat Seva een brug naar dat wat we ons 'gewone' leven noemen. In 't Zonnehuis verrichten mensen op uiteenlopende manieren seva: schoonmaken, schilderen, tuinieren, koken of wat er ook gedaan kan worden.

Contact

Blue Star Holland
Beekbergerweg 25
7371 EV  Loenen

Postadres:
p/a Kruisstraat 8
6576 JS  Ooij

[email protected]
IBAN: NL56 RABO 0119 8068 51
KvK: 09113371

LINKS

Food for thought

"Wanting to change the world is really about wanting to change your inner world." - Sri Vasudeva