Blue Star Shop - Boeken

Kijk voor bestelwijze bij Bestellen.

Boeken van Sri Vasudeva

   
Zoek het Zelf in je

Een ontdekkingsreis naar de bron

Dit is het eerste boek van Sri Vasudeva, waarin eigenlijk zijn complete teachings te vinden zijn. De gebundelde lezingen uit de periode 1995-1996 helpen om te ontdekken wie je werkelijk bent. Met als uiteindelijk doel de realisatie van het Zelf. Een prachtig naslagwerk dat gelezen en herlezen kan worden. De lezingen zijn doorspekt met anekdotes uit heilige boeken, zoals de Bhagavad Gita en de bijbel. Voor wie het wat lastig vindt dat het woord God misschien wat veel genoemd wordt, lees daarvoor in de plaats: Bron, Universum of het Zelf. Woorden die Vasudeva inmiddels zelf ook gebruikt.
Prijs: € 18,-

   
The Self as a Leader (Engelstalig)

Dit boekje is gebaseerd op de workshops die Sri Vasudeva over de relatie tussen het Zelf en leiderschap heeft gegeven in vele landen in de wereld. Als voormalig manager heeft hij de kunst ontwikkeld om spiritualiteit in het management te integreren, waarbij het Zelf de Leider is. Hij vergrootte zijn bewustzijn door jaren van zelfstudie en praktische oefening en heeft het toegepast in zijn werk.
Prijs: € 7,-

   

Blue Star-boeken

   
Mahayoga
Prayers and Inspiration

Engelstalig. Gedurende de 40-dagen retreat 2016 sloot Sri Vasudeva elke ochtend meditatie af met een bijzonder gebed. Deze bijzondere gebeden zijn gebundeld in dit boek samen met prachtige foto's.
Prijs: € 15,-

  bk maha yoga 
Self Mastery - Condensed version with Diamonds

Dit Engelstalige boekje is gemaakt door Blue Star Ierland. Alle 40dagen-talks van Sri Vasudeva zijn op  zorgvuldige wijze ingekort - elke talk past op een A5 - door alle herhalingen weg te laten. Elke talk is uitgewerkt in een ‘diamant’, gemaakt door Imelda Devaki McCarthy, leider van Blue Star Ierland. Het bevat een Nederlandstalig inlegvel met uitleg over de ‘diamanten’.

Dit handzame boekje geeft niet alleen de tekst helder weer, maar biedt ook hulp om over de tekst na te denken. Om je mind te helpen los van de woorden meer naar de betekenis te komen. 
Prijs: € 18,-

   bk selfmastery 2014
The Nectar of Chanting (Engelstalig)

Dit liedboek bevat o.a. de teksten van de Sri Guru Gita, Siva Mahimna Stotram, Jyota se Jyota, Arati, Universal Prayer, Gurudeva Hamara Pyare en vele andere mantra's. De Sanskriet teksten gaan vergezeld van een Engelse vertaling.
Prijs: €  28,-

   bk_nectar_of_chanting.jpg
Mantra's

Dit boek bevat de teksten van 112 mantra's en songs in Sanskriet en Engels, met de Nederlandse vertaling erbij. Deze bekende en minder bekende mantra's en songs worden binnen Blue Star regelmatig gezongen. Hier vind je de inhoudsopgave.
Prijs: € 15,-

   bk-mantras.jpg
Mantra muziekboek

Met akkoorden voor gitaar, harmonium en keyboard 

In dit boek staat een groot deel van de mantra’s die binnen Blue Star regelmatig worden gezongen met de bijbehorende akkoorden (dus geen notenschrift). Een prachtig inspiratiewerk voor muzikanten.

Mantra's met akkoorden. Prijs: € 15,- .
Klik hier voor een voorbeeldpagina.

   bk-mantramuziekboek.jpg
Sri Guru Gita en Shiva Mahimnah Stotram

Beide liederen gebundeld in 1 boekje met de Nederlandse vertaling (vertaling is gedaan vanuit het Engels).  
Prijs: € 8,-

De Guru Gita of 'Lied van de Guru' wordt dagelijks over de hele wereld gezongen. Het omschrijft de rol van de Guru op de weg naar Zelfrealisatie.

Shiva Mahimnah Stotram, een loflied ter ere van Shiva dat over de hele wereld wordt gezongen.

 

Making the Shift
The Secret to Consciousness Transformation

Engelstalige transcriptie van een driedaagse retraite in september 2011 met Sri Vasudeva.
Prijs: € 15,-

  bk making the shift 
Blue Star Leader's retreat

Een prachtige uitgave op luxe papier van het Leader's Retreat 2014 met Sri Vasudeva.
Prijs: € 10,-

  leaderretreat 

Boeken van Blue Star-leden

   
Schaduw van de liefde

Jayanti van der Meer alias Catharina Windemeijer

Aan het eind van de jaren negentig volg ik een workshop bij Sri Vasudeva. Deze ontmoeting raakt mij diep, terwijl ik op dat moment helemaal niet op zoek ben naar een goeroe en spiritualiteit mij eigenlijk vooral de kriebels geeft. De spirituele boodschap van Vasudeva – onvoorwaardelijke liefde zit in jezelf – maakte me echter nieuwsgierig en ik ging hem gaandeweg steeds intensiever volgen. Ik bracht jaarlijks een bezoek aan zijn Ashram in Trinidad en kwam steeds meer in verbinding met wie ik werkelijk ben: een spiritueel wezen in een menselijke expressie. Ik kon meer en meer de liefde in mijzelf voelen, maar deze persoonlijke groei had echter pijnlijke consequenties voor mijn relatie en gezin.

  bk schaduw van de liefde 
De wereld draait om jou

Philo Hermans

Een bijna-vliegtuigongeluk geeft een eerste, heftige draai aan haar geordende, overzichtelijke leven. Haar ontmoeting kort daarna met een spiritueel leraar zet haar leven definitief op zijn kop. In plaats van haar leven ‘zomaar’ te leven, gaat ze op zoek naar de zin achter dit leven. Wie is ze eigenlijk zelf, wat wil ze met de rest van haar leven en als je dat weet, hoe pak je dat dan aan?

Dit is een persoonlijk boek met tips en handvatten die zich al meer dan bewezen hebben. Waar ze over gaan? Over het plezier van werken aan een goede verstandhouding. Met anderen – partner, kinderen, collega’s – maar in de eerste plaats met jezelf.

  bk de wereld draait om jou 

Contact

Blue Star Holland
Beekbergerweg 25
7371 EV  Loenen

Postadres:
Ursula van Raesfeltlaan 26
6994BC De Steeg

[email protected]
IBAN: NL56 RABO 0119 8068 51
KvK: 09113371

LINKS

Food for thought

"Wanting to change the world is really about wanting to change your inner world." - Sri Vasudeva