Zingen

Het zingen van mantra's is een belangrijke spirituele oefening binnen Blue Star. Doel van het zingen is om in contact met je innerlijke bron te komen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Probeer maar eens innerlijk stil te worden, echt stil. Je zult merken je volstroomt met gedachten. Om contact met de bron te kunnen maken, moet je eerst je denken tot rust zien te brengen. Anders ben je voortdurend afgeleid. Dit vraagt om 'mind training'. Zingen is een oefening in concentratie, met als doel je mind in een staat van rust, liefde en vrede te brengen. Zingen als transformerende oefening dus.

Wat zijn mantra's?

Mantra's zijn teksten, veelal in het Sanskriet (oudste geschreven taal uit India), met krachtige klanken die je ziel raken. Een mantra bestaat uit een korte zin met een bepaalde betekenis, die steeds wordt herhaald. De mantra is bedoeld om de aandacht van jezelf af te wenden en op die manier los te komen van je gedachten.

Man betekent in het Sanskriet 'verstand of denken'. Tra betekent 'bescherming tegen' of 'bevrijding'. Mantra betekent dus zoveel als 'dat wat de geest bevrijdt van en beschermt tegen het denken'. De mantra helpt je de grenzen van het logisch denken te overschrijden, om binnen te gaan in een wereld voorbij het denken.

Luister maar eens naar de Maha Mantra of de Grote Menla (live opnames).

A mantra absorbs your mind
and holds you in a state of awareness.
SRI VASUDEVA

Contact

Blue Star Holland
Beekbergerweg 25
7371 EV  Loenen

Postadres:
p/a Kruisstraat 8
6576 JS  Ooij

[email protected]
IBAN: NL56 RABO 0119 8068 51
KvK: 09113371

LINKS

Food for thought

Copyright Blue Star Holland 2015